Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 24.090 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat Januari: 5°C tot 14°C Februari: 5°C tot 14°C Maart: 7°C tot 16°C April: 9°C tot 19°C Mei: 13°C tot 23°C Juni: 17°C tot 28°C Juli: 20°C tot 31°C Augustus: 20°C tot 31°C September: 17°C tot 27°C Oktober: 13°C tot 23°C November: 9°C tot 18°C December: 6°C tot 15°C

Sardinië

Een betoverend eiland met kristalheldere zeeën, ruige bergen, oude ruïnes en een rijke cultuur, perfect voor avontuurlijke en ontspannende vakanties.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Sardinië

Dit prachtige eiland in de Middellandse Zee biedt een betoverende mix van ongerepte natuur, rijke geschiedenis en authentieke cultuur. Bezoekers kunnen genieten van adembenemende stranden met kristalhelder water, zoals Cala Luna en Spiaggia della Pelosa, die perfect zijn voor zonnebaden en watersporten. Het binnenland verrast met ruige bergen, groene valleien en pittoreske dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Historische bezienswaardigheden zoals de mysterieuze nuraghi, oude torenachtige bouwwerken, en charmante steden met smalle straatjes en levendige markten, bieden een fascinerende kijk op het verleden. De lokale keuken, beroemd om zijn verse zeevruchten, ambachtelijke kazen en heerlijke wijnen, maakt elke maaltijd een feest. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of culturele ontdekkingen, deze bestemming heeft voor ieder wat wils.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Ervaar kristalhelder water en witte zandstranden bij Cala Mariolu, een verborgen juweel met adembenemende uitzichten en rustige baaien, perfect voor snorkelen en ontspannen in een ongerepte omgeving.

Het Museo Archeologico Nazionale di Cagliari herbergt een indrukwekkende collectie Nuragische artefacten, Romeinse mozaïeken en Fenicische vondsten, die de rijke geschiedenis en cultuur van het eiland belichten.

In de bronstijd bouwden de Nuraghi-beschaving indrukwekkende stenen torens, genaamd nuraghi, waarvan er duizenden over het eiland verspreid zijn en die nog steeds te bewonderen zijn.

Een van de populairste restaurants is Su Gologone, bekend om zijn authentieke Sardijnse gerechten zoals porceddu (geroosterd speenvarken) en culurgiones (gevulde pasta). Het biedt een onvergetelijke culinaire ervaring.

Een populair gerecht is porceddu, een traditioneel Sardijns gerecht van langzaam geroosterd speenvarken, gekruid met rozemarijn en mirtebladeren, vaak geserveerd met aardappelen en lokale groenten.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Sardinië bestaat voornamelijk uit bussen en treinen. De regionale busmaatschappij ARST bedient de meeste steden en dorpen, terwijl Trenitalia en ARST de treinroutes beheren. Hoewel de verbindingen tussen grote steden redelijk frequent zijn, kunnen diensten naar afgelegen gebieden beperkt zijn. Voor toeristen zijn er seizoensgebonden shuttles naar populaire stranden en bezienswaardigheden. Autoverhuur is een populaire optie voor meer flexibiliteit en bereikbaarheid.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Locatie

Locatie

Dit eiland ligt in de Middellandse Zee, ten westen van het Italiaanse vasteland en ten zuiden van Corsica. Het is bekend om zijn ruige kustlijnen, kristalheldere wateren en rijke geschiedenis die teruggaat tot de Nuraghe-beschaving, die mysterieuze stenen torens bouwde. Het eiland heeft door de eeuwen heen invloeden ondergaan van Feniciërs, Romeinen en Spaanse overheersing, wat heeft bijgedragen aan een unieke culturele mix. Vandaag de dag is het een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar zowel natuurlijke schoonheid als historische bezienswaardigheden.

Activiteiten

Activiteiten

Verken de prachtige stranden met hun kristalheldere water, perfect voor een dagje zonnebaden en zwemmen. Ontdek de rijke geschiedenis door een bezoek te brengen aan de oude Nuraghe-ruïnes, mysterieuze stenen torens die duizenden jaren oud zijn. Geniet van een avontuurlijke wandeling in het ruige binnenland, waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten en ongerepte natuur. Proef de lokale keuken in een van de charmante dorpjes, waar traditionele gerechten en wijnen je smaakpapillen zullen verrassen. Sluit je dag af met een boottocht langs de spectaculaire kustlijn, waar je verborgen grotten en afgelegen baaien kunt verkennen.

Tip! Verken prachtige stranden, geniet van lokale gerechten, bezoek historische ruïnes en wandel door schilderachtige dorpjes.

Reizen

Reizen in Sardinië

Alle reizen in Sardinië
Vakantiehuisjes

Vakantiehuisjes

Alle vakantiehuisjes in Sardinië