Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 224 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat Januari: 5°C tot 11°C Februari: 5°C tot 12°C Maart: 7°C tot 14°C April: 9°C tot 17°C Mei: 13°C tot 21°C Juni: 17°C tot 25°C Juli: 20°C tot 29°C Augustus: 20°C tot 29°C September: 17°C tot 25°C Oktober: 14°C tot 21°C November: 10°C tot 16°C December: 7°C tot 12°C

Elba

Een prachtig eiland met kristalhelder water, historische bezienswaardigheden, pittoreske dorpjes en adembenemende natuur, ideaal voor ontspanning en avontuurlijke activiteiten.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Elba

Dit betoverende eiland biedt een perfecte mix van natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis. Met zijn kristalheldere wateren, gouden stranden en schilderachtige dorpjes is het een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Bezoekers kunnen genieten van wandelingen door weelderige bossen, snorkelen in verborgen baaien en het verkennen van historische forten en musea. De lokale keuken, beroemd om zijn verse zeevruchten en traditionele gerechten, biedt een culinaire ervaring die je smaakpapillen zal verrukken. Het milde klimaat maakt het een ideale bestemming voor een ontspannen vakantie het hele jaar door. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of naar een actieve vakantie vol ontdekkingen, dit eiland heeft voor ieder wat wils.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Spiaggia di Sansone biedt kristalhelder water en witte kiezelstenen, ideaal voor snorkelen en zonnebaden. Het is een rustige plek, omgeven door indrukwekkende kliffen en weelderige natuur.

Het Museo Nazionale delle Residenze Napoleoniche op Elba biedt een fascinerende blik op Napoleon’s ballingschap, met historische artefacten en prachtig bewaarde residenties die zijn verblijf op het eiland documenteren.

In 1814 werd Napoleon Bonaparte verbannen naar Elba, waar hij minder dan een jaar verbleef voordat hij ontsnapte en terugkeerde naar Frankrijk voor de Honderd Dagen.

Een van de populairste restaurants is La Taverna dei Poeti, bekend om zijn authentieke Italiaanse gerechten zoals verse zeevruchten, huisgemaakte pasta en lokale wijnen, allemaal geserveerd in een charmante setting.

Een populair gerecht uit Elba is Gurguglione, een smakelijke ratatouille van lokale groenten zoals paprika, aubergine, courgette en tomaat, vaak geserveerd met vers brood.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Elba bestaat voornamelijk uit bussen die de belangrijkste steden en dorpen met elkaar verbinden. De bussen worden geëxploiteerd door Tiemme en rijden regelmatig, vooral in de zomermaanden. Er zijn ook veerboten die het eiland verbinden met het vasteland. Hoewel de dienstregelingen buiten het hoogseizoen minder frequent zijn, bieden ze een betrouwbare manier om het eiland te verkennen zonder een auto.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Locatie

Locatie

Dit eiland ligt in de Tyrreense Zee, ten westen van het vasteland van Toscane. Het is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel en staat bekend om zijn ruige kustlijnen, kristalheldere wateren en pittoreske dorpjes. Historisch gezien is het vooral beroemd als de plaats waar Napoleon Bonaparte in 1814 in ballingschap werd gestuurd. Het eiland heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Etruskische en Romeinse tijdperken, wat te zien is aan de vele archeologische vindplaatsen en oude forten. Het is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar zowel cultuur als natuur.

Activiteiten

Activiteiten

Je kunt genieten van een dagje snorkelen in het kristalheldere water van de Middellandse Zee, waar je kleurrijke vissen en prachtige koraalriffen kunt bewonderen. Voor de avontuurlijke types is er de mogelijkheid om te wandelen naar de top van Monte Capanne, het hoogste punt van het eiland, voor een adembenemend uitzicht. Bezoek historische bezienswaardigheden zoals de Medici-fort en het Napoleon-museum om meer te leren over de rijke geschiedenis. Ontspan op de prachtige stranden zoals Fetovaia en Cavoli, die bekend staan om hun zachte zand en turquoise water. Tot slot kun je een wijnproeverij doen bij een van de lokale wijngaarden.

Tip! Verken prachtige stranden, geniet van snorkelen, wandel door schilderachtige dorpjes en proef lokale wijnen.

Reizen

Reizen in Elba

Alle reizen in Elba
Vakantiehuisjes

Vakantiehuisjes

Alle vakantiehuisjes in Elba