Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 5.420 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 10°C tot 15°C

Liguria

Ligurië, een kustregio in Noordwest-Italië, staat bekend om pittoreske dorpjes, kleurrijke Cinque Terre en de elegante hoofdstad Genua.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Liguria

Genesteld tussen de azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee en de indrukwekkende bergketens, is deze regio een verborgen parel waar de Italiaanse Riviera haar charme ten volle etaleert. Met pittoreske dorpjes die tegen steile kliffen aankleven en kleurrijke huizen die schitteren in de zon, biedt het gebied een adembenemend uitzicht op zowel zee als landschap. De kustlijn is bezaaid met zandstranden en afgelegen baaien, terwijl de binnenlanden rijk zijn aan weelderige olijfgaarden en geurige citroenbomen. De keuken is een verfijnde mix van zeevruchten en lokale specialiteiten, waarbij de vers gevangen vis en de beroemde pesto genieten van wereldwijde faam. Dit is een bestemming waar de Italiaanse levenskunst, met zijn langzame tempo en nadruk op genieten van het moment, echt tot leven komt.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Cinque Terre biedt pittoreske stranden met helder water en kiezelkusten, ideaal voor een dagtrip.

Het Galata Museo del Mare in Genua is een van de grootste maritieme musea in de Middellandse Zee, met tentoonstellingen over de zeegeschiedenis en navigatie.

In de 12e eeuw werd de maritieme republiek Genua, gelegen in Ligurië, een van de machtigste en rijkste stadstaten van de Middellandse Zee.

Il Ristorante Belforte in Vernazza staat bekend om zijn authentieke Ligurische gerechten en adembenemend uitzicht op de Cinque Terre kust.

Pesto alla genovese is een populair gerecht uit Ligurië, gemaakt van verse basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, Pecorino kaas en olijfolie.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Ligurië, een kustregio in Noordwest-Italië, wordt gekenmerkt door een uitgebreid netwerk van treinen en bussen. De treinen, voornamelijk beheerd door Trenitalia, verbinden belangrijke steden zoals Genua, La Spezia en Savona, en bieden ook pittoreske routes langs de Italiaanse Rivièra. Bussen vullen de treindiensten aan, met lokale en regionale lijnen die kleinere kustplaatsen en binnenlandse bestemmingen bereiken. De Cinque Terre, vijf beroemde dorpen aan de kust, zijn ook toegankelijk via het openbaar vervoer, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en het behoud van dit UNESCO-werelderfgoed.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Locatie

Locatie

Genesteld tussen de azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee en de uitlopers van de Apennijnen, is deze smalle kuststrook bekend om zijn pittoreske dorpjes en weelderige vegetatie. De regio, die zich uitstrekt van de Franse grens tot aan de Toscaanse kust, is rijk aan historie, met invloeden van zowel de oude Romeinen als de maritieme republieken. De kleurrijke huizen die tegen de kliffen zijn aangebouwd en de beroemde Cinque Terre zijn kenmerkend voor het landschap, terwijl de olijfgaarden en wijngaarden het achterland sieren.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de kleurrijke Cinque Terre dorpen via een schilderachtige wandeltocht langs de kust. Geniet van een dagje zeilen op de azuurblauwe wateren, waarbij je pittoreske baaien en verborgen grotten kunt verkennen. Proef de lokale keuken met een pesto-making workshop, waar je leert hoe je deze beroemde saus authentiek bereidt. Bezoek historische villa’s en tuinen, waar je kunt wandelen tussen exotische planten en eeuwenoude architectuur. Sluit je dag af met een ontspannen avond in een van de vele kustdorpjes, genietend van verse zeevruchten en gelato terwijl de zon ondergaat over de Middellandse Zee.

Tip! Ontdek pittoreske kustdorpjes, geniet van verse zeevruchten en wandel langs de adembenemende Cinque Terre paden.

Reizen

Reizen in Liguria

Alle reizen in Liguria
Vakantiehuisjes

Vakantiehuisjes

Alle vakantiehuisjes in Liguria