Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 15.080 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 10°C tot 20°C

Calabria

Calabria is een zonovergoten, bergachtige regio in Zuid-Italië, bekend om zijn kristalheldere zeeën, rijke geschiedenis en pittige keuken.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Calabria

Gelegen in het zuiden van het Italiaanse schiereiland, biedt deze bestemming een adembenemende mix van kristalheldere zeeën, ongerepte stranden, en ruige berglandschappen. Bezoekers worden verleid door de rijke geschiedenis, die tot uiting komt in de oude ruïnes en charmante dorpjes die verspreid liggen over de ruige kustlijn. De keuken is een feest van smaken, met pittige ‘nduja-worst en zoete Tropea-uien die lokale gerechten een uniek karakter geven. De warme gastvrijheid van de inwoners maakt de ervaring compleet, waardoor reizigers zich meteen thuis voelen in deze ongerepte hoek van de Middellandse Zee.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Tropea Beach staat bekend om zijn kristalheldere water en witte zand, gelegen aan de kust van Calabria, Italië.

Het Nationaal Archeologisch Museum van Reggio Calabria staat bekend om zijn collectie Griekse kunst en de beroemde Riace Bronzen beelden.

In de 8e eeuw v.Chr. stichtten Griekse kolonisten de stad Sybaris in Calabrië, die bekend stond om haar ongekende rijkdom en luxe levensstijl.

Ristorante La Tavernetta in Scilla staat bekend om zijn authentieke Calabrese keuken en adembenemend uitzicht op de kust.

Een populair gerecht uit Calabrië is ‘nduja, een pittige, smeerbare worst gemaakt van varkensvlees, peperoncino (chilipepers) en specerijen.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Calabria, een regio in Zuid-Italië, wordt gekenmerkt door een netwerk van bussen en treinen die de belangrijkste steden en toeristische bestemmingen verbinden. De treindiensten worden voornamelijk verzorgd door Trenitalia, met routes langs de kust en door het binnenland. Busvervoer is vaak de enige optie in meer afgelegen gebieden. De infrastructuur is niet zo ontwikkeld als in Noord-Italië, wat kan leiden tot minder frequente dienstregelingen en langere reistijden.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Locatie

Locatie

Genesteld in de teen van de laarsvormige zuidelijke punt van het Europese vasteland, ligt een regio rijk aan geschiedenis, waar ooit oude Grieken hun kolonies stichtten. Omgeven door de Tyrreense Zee in het westen en de Ionische Zee in het oosten, biedt deze landstrook een ruig landschap met bergachtige ruggen, uitgestrekte olijfgaarden en enkele van de meest ongerepte stranden van het continent. De invloeden van Byzantijnen, Normandiërs en andere veroveraars zijn nog steeds zichtbaar in de architectuur en culturele tradities die de tand des tijds hebben doorstaan.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de kristalheldere wateren door te snorkelen of duiken langs de kustlijn, waar je een rijk onderwaterleven kunt bewonderen. Wandel door de ruige bergen en geniet van adembenemende uitzichten in het nationale park. Proef de lokale keuken met zijn pittige ‘nduja en verfrissende bergamotlikeuren. Verken de oude dorpjes die tegen de heuvels zijn aangeplakt en ontdek de rijke geschiedenis en cultuur. Sluit je dag af met een ontspannen avond in een van de vele kustplaatsjes, waar je de zonsondergang kunt bekijken met een glas lokale wijn in de hand.

Tip! Ontdek kristalheldere stranden, proef authentieke peperoncino-gerechten en verken de ruige Aspromonte-bergen.

Reizen

Reizen in Calabria

Alle reizen in Calabria