Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 8.464 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 10°C tot 21°C

Umbrië

Umbrië, het groene hart van Italië, staat bekend om zijn middeleeuwse stadjes, glooiende heuvels, uitgestrekte bossen en de stad Assisi.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Umbrië

Genesteld in het hart van het Italiaanse schiereiland, biedt deze regio een adembenemende mix van weelderige landschappen, eeuwenoude steden en een rijke gastronomische cultuur. Bezoekers worden betoverd door de glooiende groene heuvels, bezaaid met olijfgaarden, wijngaarden en middeleeuwse dorpjes die de tijd lijken te hebben stilgezet. De regio is een paradijs voor liefhebbers van kunst en geschiedenis, met een overvloed aan archeologische sites en renaissancekunstwerken. De lokale keuken, bekend om zijn truffels en wijnen, biedt een authentieke smaakervaring die de zintuigen prikkelt. Rustiger dan zijn beroemde buurregio’s, is deze bestemming de perfecte ontsnapping voor diegenen die op zoek zijn naar ontspanning en een ongerepte, natuurlijke schoonheid.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Umbrië, gelegen in het hart van Italië, heeft geen kustlijn, maar het Trasimeense Meer biedt mooie stranden zoals die bij Passignano sul Trasimeno.

Het Nationaal Archeologisch Museum van Umbrië in Perugia herbergt een rijke collectie Etruskische en Romeinse artefacten.

In 217 v.Chr. vond de Slag bij het Trasimeense Meer plaats in Umbrië, waar Hannibal een grote Romeinse legermacht versloeg tijdens de Tweede Punische Oorlog.

Osteria A Priori in Perugia staat bekend om zijn authentieke Umbrische keuken en lokale wijnen, geliefd bij zowel locals als toeristen.

Een populair gerecht uit Umbrië is Torta al testo, een soort plat brood geserveerd met lokale vleeswaren, kaas of groenten.

Reizen

Openbaar vervoer

In Umbrië, een regio in het hart van Italië, biedt het openbaar vervoer een netwerk van bussen en treinen die de belangrijkste steden en toeristische bestemmingen verbinden. De treindiensten worden voornamelijk verzorgd door Trenitalia, met lijnen die steden zoals Perugia, Assisi en Orvieto bedienen. Busvervoer, aangeboden door verschillende maatschappijen, waaronder Sulga en Busitalia, vult de treinverbindingen aan, met routes die kleinere dorpen en landelijke gebieden bereiken, essentieel voor het verkennen van de uitgestrekte, heuvelachtige landschappen van de regio.

Accommodaties

Accommodaties

Bekijk alle deals
Locatie

Locatie

Genesteld in het hart van het Italiaanse schiereiland, omarmd door de glooiende heuvels van de Apennijnen, ligt een regio rijk aan geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Deze landinwaarts gelegen streek, die grenst aan Toscane, Lazio en Le Marche, is bezaaid met middeleeuwse stadjes die op heuveltoppen trots hun erfgoed tonen. De Etrusken, een van de vroegste beschavingen in dit gebied, hebben een blijvende indruk achtergelaten met hun necropolissen en kunstvoorwerpen. De serene landschappen, bezaaid met olijfgaarden en wijngaarden, weerspiegelen een rijke culturele tapestry die teruggaat tot voor de Romeinse tijd.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de middeleeuwse stadjes genesteld op heuveltoppen, waar kronkelende straatjes en historische architectuur een stap terug in de tijd bieden. Proef de lokale keuken in authentieke trattoria’s, waar truffels en wijnen de smaakpapillen verwennen. Verken het groene hart met zijn glooiende heuvels en weelderige valleien tijdens een wandel- of fietstocht. Bezoek een van de vele kunstrijke kerken en musea, rijk aan renaissancekunst en culturele schatten. Sluit de dag af met een ontspannende boottocht op een van de serene meren, omgeven door adembenemende natuurlijke schoonheid.

Tip! Bezoek middeleeuwse stadjes, geniet van truffelgerechten en proef lokale wijnen tijdens een schilderachtige wijntour.

Reizen

Reizen in Umbrië

Alle reizen in Umbrië
Vakantiehuisjes

Vakantiehuisjes

Alle vakantiehuisjes in Umbrië